Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mistrovství Evropy v polském Lublinu

Reportáž z České federace Taekwon-Do  ITF

Napsal : Mez.Instr.Michal Novák

Foto: M.Novák  a Lída Machotová

article preview
ČESKÝ TÝM SE NADCHL TAEKWON-DEM NA MISTROVSTVÍ EVROPY V POLSKU
Polské město Lublin s obrovskou historií a tradicí hostilo již 38. mistrovství Evropy v Taekwon-do ITF. Pompézně zorganizovaný evropský šampionát zanechal nadšené dojmy u mladých českých reprezentantů v tomto odvětví bojových sportů.
Českou republiku v Polsku reprezentoval tým ve složení trenér Michal Novák, závodníci Filip Kratochvíl, Jiří Němeček, Veronika Nováková, Elen Schmidtschlägerová. České barvy hájila také Country Smithová žijící v Anglii. Jako officials nemohli chybět pan Master Vladimír Machota a paní Ludmila Machotová. Za českou výpravu se mistrovství zúčastnila také paní Lenka Kolofíková a manželská dvojice rozhodčích Oleg a Natali Petrovski.
Bohužel těsně před odjezdem na mistrovství Evropy se zranila nadějná bojovnice Veronika Nováková, na šampionát tak odcestovala pouze jako nesoutěžní člen týmu a asistent trenéra.
Poprvé v historii evropských turnajů mohli do bojů zasáhnout mladší junioři od 12-ti let věku. Novou generaci české reprezentace tak na tomto turnaji nakopli naši nejmladší.
Mezi velkou konkurencí se naši atleti představili v disciplínách tul (sestavy) a matsogi (sportovní boj). Velmi nabité kategorie a pavoukový systém soutěže našim reprezentantům vystavily stopky: Filip Kratochvíl a Jiří Němeček - osmifinále, Elen Schmidtschlägerová - čtvrtfinále. Za zmínku stojí, že počet soutěžících v kategorii čítal 35 soutěžících.
Do dalších soutěží ve sportovním boji jsme vstupovali již s medailovými ambicemi. Některé potencionální soupeři nám již byli dobře známí ze soutěží Spirit Open, Balkan Open nebo Best of the Best. Jako první se představila Elen Schmidtschlägerová. Putování turnajem však pro Elen skončilo již ve čtvrtfinále, kdy nestačila na favoritku celé kategorie, Španělku Jurado Picón Danielu. Pro Elen to bylo tak trochu zklamání, ale obrovská zkušenost a celkově dělené páté místo ve své kategorii.
Dalším bojovníkem s českou vlaječkou byl Jiří Němeček. Jirka měl slibný začátek, kdy se po výhře nad maďarským soupeřem dostal do čtvrtfinále. Jenže jako v předchozím případě i tentokrát se českému reprezentantovi nepovedlo zvítězit a i Jiří Němeček zůstal na děleném pátém místě v Evropě.
Posledním želízkem v ohni byl Filip Kratochvíl. Nepsaný kapitán týmu chtěl na sebe vzít tíhu okamžiku a dostat českou vlaječku na stupně vítězů. Bohužel i jeho snaha zůstala před medailovými posty ve čtvrtfinálovém zápase. Nutno zmínit, že všichni naši se zastavili na finalistech svých kategorií.
Někdy chybělo trochu štěstí, každopádně víme, na čem pracovat a kam chceme směřovat naše úsilí. Být ve společnosti nejlepších taekwon-distů na evropském kontinentu, to je prostě nejvíc. Během mistrovství jsme stihli také dva tréninky, prohlédnout si Lublin – město inspirace, prohlédnout si muzea nedávné historie z období druhé světové války, zažít mnoho srandy a samozřejmě také pozdravit známé taekwon-disty z cizích zemí a poznat nové přátele.
Pokud se našemu týmu podaří letní příprava, tak máme možnost zúčastnit se v listopadu světového poháru (Mar del Plata, Argentina) nebo kontinentálního turnaje s názvem Balkan cup (Sofie, Bulharsko). Další mistrovství Evropy nás ale určitě čeká příští rok v historickém městě Sarajevo v Bosně a Hercegovině.
Michal Novák
 
 


Poslední fotografie


Mail list



Archiv

Kalendář
<< září >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Statistiky

Online: 30
Celkem: 1465662
Měsíc: 47274
Den: 3357